هزینه خرید اوراق برای وام جدید مسکن چقدر می‌شود؟ رشد ۵۰ درصدی مصرف برق در میانه بهار ۱۴۰۴ از طراحی تا تولید؛ نقش حیاتی انواع ورق در صنعت خودروسازی قطعی‌های برق ۴ساعته شد بورس به تعادل رسید | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) سقف انتقال وجه بین بانکی سامانه‌های ساتنا، پایا و پل افزایش یافت وام خرید مسکن افزایش یافت | محدودیت سن بنا برای وام حذف شد قیمت امروز طلا و سکه در مشهد اعلام شد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا به کانال بالاتر صعود کرد آغاز عملیات اجرایی بوستان کرامت | هشت باغ جدید در انتظار شهروندان مشهدی (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | دلار ریزش کرد پیش‌فروش لاماری ایما مدل ۱۴۰۴ با تحویل ۱۲۰ روزه از امروز (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) واگذاری زمین برای تولید انرژی تجدیدپذیر با اجاره کم نرخ مشارکت اقتصادی در ایران، ۱۹ درصد کمتر از متوسط منطقه است ارزش دارایی صندوق‌های طلا ۳.۶ همت افت کرد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) پرمصرف‌ها هر ۱۵ روز منتظر دریافت قبض برق باشند تراکنش ماهانه چقدر باشد یارانه نقدی قطع می‌شود؟ برقراری ۸ پرواز فوق‌العاده هما در مسیر تهران- مشهد و برعکس در دهه کرامت ۱۴۰۴ کارمزد کارت‌به‌کارت افزایش یافت (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) ترانزیت ۴.۲ میلیون تن کالا از مرز‌های خراسان رضوی در سال ۱۴۰۳ قیمت امروز میوه و تره بار در مشهد (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | کاهش ۴ هزار تومانی قیمت هندوانه رکود در بازار خودرو از ابتدای سال تاکنون (۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | در صورت توافق، قیمت خودرو چه تغییری می‌کند؟ راهبرد‌های توسعه صادرات خراسان رضوی صادرات پژمرده گل رز | دخالت دلال‌ها در بازار، صادرات گل رز از مشهد به ترکمنستان را ۴ میلیون شاخه کاهش داد قیمت طلای جهانی امروز (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد کارشناس مسائل اقتصادی: در صورت توافق، قیمت دلار به ۶۰ هزار تومان بازمی‌گردد، اما پایدار نیست در دیدار معاون وزیر راه و شهرسازی و استاندار خراسان رضوی مطرح شد؛ مطالعات قطار برقی مشهد-تهران انجام شده است ایران خودرو گزارش داد | توقف تولید یک خودرو پر فروش در سال ۱۴۰۴ در سال ۱۴۰۴، عوارض خودرو‌های وارداتی ۲.۴ برابر شد؟ پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا (دوشنبه، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | ترمز طلا کشیده می‌شود؟
سرخط خبرها

سهم دستمزد کارگران در تورم، کمتر از ۳ درصد است | برگزار نشدن جلسات کمیته مزد کارگران

  • کد خبر: ۲۰۰۸۴۶
  • ۲۸ آذر ۱۴۰۲ - ۰۹:۲۲
سهم دستمزد کارگران در تورم، کمتر از ۳ درصد است | برگزار نشدن جلسات کمیته مزد کارگران
نماینده کارگران در شورای عالی کار با بیان اینکه گزارش‌های میدانی و آماری از وضعیت معیشت کارگران می‌تواند ملاک تعیین مزد باشد، گفت: نرخ تورم و سبد معیشت روش اصلی در تعیین دستمزد است.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا تاجیک، نماینده کارگران در شورای عالی کار درباره زمان برگزاری جسات کمیته مزد گفت: هرساله از آذرماه جلسات کمیته مزد به صورت یک هفته در میان برگزار می‌شد، ولی تا کنون خبری از برگزاری جلسه نبوده است.

وی درباره تأثیر دستمزد بر تورم گفت: رشد نقدینگی، کسری بودجه در سال‌های گذشته، نوسانات ارزی و عدم انضباط مالی از عوامل افزایش نرخ تورم است.

تاجیک گفت: بر اساس محاسبات کارشناسان سهم دستمزد در هزینه تمام‌شده خدمات و کالا بین ۸ تا ۱۳ درصد و سهم دستمزد در شکل‌گیری تورم کمتر از ۳ درصد است.

وی اعلام کرد: افزایش دستمزد‌ها معلول تورم است و تا زمانی که این عوامل حل نشود نمی‌توان گفت افزایش حقوق و دستمزد باعث سرعت بخشیدن به رشد تورم است. تعیین حقوق و دستمزد کارگران بر اساس ماده ۴۱ قانون کار تعیین می‌شود، این بند از قانون تاکید می‌کند تعیین دستمزد کارگران باید بر اساس نرخ تورم رسمی و سبد معیشتی کارگران باشد. مادامی که نرخ تورم در کشور بالا باشد، چاره‌ای جز افزایش حقوق و دستمزد‌ها را نداریم.

تاجیک با تأکید بر اینکه در سه ماه پایانی سال همیشه تورم به بالاترین میزان خود می‌رسد گفت: دستمزد کارگران با تورم امسال تعیین می‌شود، این در حالی است که کارگران زمانی که حقوق را با نرخ جدید دریافت می‌کنند، باز هم تورم سال جدید را دارند، ولی حقوق آن‌ها با تورم سال قبل تعیین شده است. پیشروی تورم در ماه‌های پایان سال همواره باعث می‌شود که دولت هنگام تعیین مزد در جلسات شورای عالی کار دست به عصا قدم بردارد.

تاجیک درباره اثر افزایش دستمزد کارمندان بر دستمزد کارگران گفت: برخی معتقدند میزان افزایش حداقل دستمزد باید به رقم مصوب در کمیسیون تلفیق مجلس برای کارمندان و بازنشستگان دولتی نزدیک باشد که در پاسخ باید گفت هر چند چارچوب محاسبه دستمزد کارگران و کارمندان متفاوت است، اما نمی‌توانیم محاسبات دولت در بودجه را روی دستمزد کارگران بی‌تأثیر بدانیم چرا که دولت، کارفرمای تعداد زیادی از کارگران است و مطمئناً دستمزد پرداختی به کارگران خود را در همین چارچوب می‌بیند. در همین‌حال چارچوب افزایش دستمزد کارگران مبتنی بر تورم هزینه‌های زندگی است و ما در کمیته دستمزد به دنبال پاسخ این پرسش هستیم که تورم چه تأثیری بر زندگی کارگران داشته است؟

تاجیک افزود: در حال محاسبه تورم مربوط به اقلام تأثیرگذار در سبد معاش کارگران هستیم و قانون‌گذار هم در تبصره یک ماده ۴۱ قانون کار، نرخ تورم در تبصره دو سبد معیشت را برای تعیین حداقل مزد کارگری ملاک می‌داند. ما معتقدیم دولت نباید از اثرات اجتماعی دستمزد غافل شود و همواره دغدغه اجرای قانون در تعیین حداقل مزد کارگران را داریم، چراکه هر سال در جلسات با این استدلال که امسال اوضاع کسب و کار و دولت خوب نبوده، امکان اجرای قانون فراهم نمی‌شود.

وی گفت: گزارش‌های میدانی و آماری از وضعیت معیشت کارگران می‌تواند ملاک تعیین مزد باشد. یکی از این ملاک‌ها هزینه مسکن است که در سال‌های اخیر جهش‌های شدیدی داشته و عمده مشکلات خانوار‌ها هم به همین حوزه مربوط است. در جلسه اخیر شورای عالی کار پیش نویس ایجاد قرارگاه ملی مسکن برای تأمین مسکن با همکاری وزارت خانه و دستگاه‌های مختلف تهیه شد، اما تا کنون خبر دیگری نیست و هیچ اقدامی انجام نشده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->